Cart 0

Zomaar zitten op een kratje

in onze tuin met de voeten op een omgekeerde krat (wie doet dat niet) vroeg ik Carolien de meubelstoffeerder:”Kun jij daar een goed passend kussentje op maken, niet voor de onderkant, maar voor op de bovenkant….?” Een week later en enkele proefmodellen verder lag daar het Bierkratkussen. Je maakt van een KRAT een KRUT zei ik, het was 2013, en de KRUT was geboren. De Krut sprak veel mensen aan bleek al snel, we verkochten af en toe op een lokale markt maar al snel lag de Krut in vele winkels verspreid over het land.

Samen delen, samen verder

Inmiddels zes jaar later in ons eigen werkplaatsje zijn we buren van Coba-begeleiding met wie we samen werken om mensen met een ontwikkelingsvraag ervaring te laten opdoen met productiewerk, en andere bedrijfsmatige werkzaamheden, zoals ook de webwinkel. Waar nodig passen we gereedschap of werkomstandigheden aan. In 2016 begonnen we met stageplekken aanbieden voor VSO-school de Lans uit Brummen binnen hun veilige schoolomgeving, en vanaf 2018 kwamen voor het eerst de leerlingen bij ons in Arnhem wekelijks een dag stage lopen. We zijn nu voor jongeren met zeer verschillende ontwikkelingsvragen een vaste stageplek van de school en vaste partner.

Een Social Enterprise in wording

Wat we graag willen is een sociale enterprise worden. Dat gaat zomaar niet en daarom zijn we op weg om te onderzoeken hoe we van werkervaringsplek kunnen uitgroeien naar een bedrijf waarin vaste werkplekken ontstaan voor vaste medewerkers.

Trees for All

Sinds 2019 steunt Krutwinkel met elke aankoop “Trees for all”, eveneens gevestigd te Arnhem, dat met donaties zowel op strategisch gelegen gebieden bomen plant alsook in gebieden waar met nieuwe bomen de biodiversiteit word versterkt.

Eind 2017 zijn we vanuit het soutterain in de binnenstad verhuisd naar het pand waar ook Coba-begeleiding van start ging. Zij bieden een werkplek/plaats en ontmoetingsplek voor jongeren met autisme, die hun vrije tijd daar kunnen besteden, waar bv gekookt wordt en allelei activiteiten worden georganiseerd. Gelegen aan de Velperweg vlak achter de sportschool en het wijnmuseum voelen we ons gezegend met de locatie en de mensen.

Handwerk !

Beide waarderen we handwerk en maken we graag iets moois met een professionele uitstraling. We vinden het fijn om dit met anderen te delen, en de vele handelingen die komen kijken om een krut te maken bieden dan ook even zovele kansen voor wie zich wil ontwikkelen. We hopen dat u ons een warm hart toedraagt

Carolien Oostendorp

Peter Riekwel

Options